Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Ernæring og fysisk aktivitet » Cellulitt – hva er det, hvordan dannes det og hvordan bli kvitt det?

Cellulitt – hva er det, hvordan dannes det og hvordan bli kvitt det?

Hver kvinne ønsker å være attraktiv og velskapt. Imidlertid merker de fleste cellulitter på kroppen på et tidspunkt i livet, spesielt rundt lårene og baken. Dette er desto mer frustrerende ettersom det også rammer tynne mennesker. For å begynne å bekjempe cellulitter, må du vite hva det er og hvordan det produseres.

Cellulit

Hva er cellulitt?

Cellulitt er fettavleiringer som dannes på overflaten av huden. Det er ikke en sykdom, men snarere en tilstand som rammer millioner av kvinner over hele verden. Cellulitt kan være forårsaket av mange faktorer, inkludert genetikk, kosthold, livsstil, vektøkning eller -tap, og hormonelle endringer. Det forekommer ikke bare hos overvektige, men også hos slanke mennesker.

Hva er årsakene til cellulitter?

Årsakene til appelsinskall er hovedsakelig genetiske, hormonelle og relatert til vekt. Imidlertid er det også andre faktorer som alder, kosthold, treningsnivå og til og med en infeksjon eller skade som kan føre til at subkutane klumper vises på kroppen din. Røyking er heller ikke uten påvirkning, noe som gjør huden over hele kroppen slapp. Uregelmessigheter i huden vises også ofte i ungdomsårene.

Steder for cellulittforekomst

Cellulitt opptrer forskjellige steder, oftest på baksiden av lårene og baken. Imidlertid vises det også i nedre del av magen nær navlen, på legger, hofter og armer. Dette er fordi det er mer kroppsfett i disse områdene.

Typer cellulitter

Cellulitt er en vanlig hudtilstand forårsaket av en opphopning av fett i bindevevet i huden. Det vises som groper eller klumper som ofte er synlige på overflaten av huden. Det finnes forskjellige typer cellulitter, og hver av dem har en annen årsak. Den vanligste inndelingen av cellulitt er delingen i vanncellulitt og fettcellulitt.

Vanncellulitt forekommer hos mennesker med ulik kroppsbygning, så også hos slanke mennesker. Det skyldes veldig ofte en forstyrrelse i utskillelsen av giftstoffer fra kroppen og akkumulering av vann. Symptomene på vanncellulitt forverres ofte mot slutten av menstruasjonssyklusen. I tillegg kan overdreven saltinntak ved å beholde vann i kroppen også fremme dannelsen av vanncellulitt.

Fettcellulitt er på sin side mest vanlig hos overvektige og overvektige mennesker. Det forekommer også i tilfelle av en stillesittende livsstil, minimal mengde fysisk aktivitet og en diett rik på karbohydrater. I motsetning til vann er det synlig på huden ved første øyekast. Det er et resultat av ujevn fordeling av fettceller. Fettcellulitt endres avhengig av graden av utviklingen.

Hva er stadier av cellulittutvikling?

Den første graden av cellulitt – cellulitter i denne fasen er ikke merkbar for det blotte øye, men vises når hudfolden klemmes med fingrene eller når du sitter.

Den andre graden av cellulitt – på dette stadiet er det et økt nivå av cellulitt. Hudoverflaten begynner å ligne appelsinskall når den klemmes eller når den sitter.

3. grad av cellulitt – cellulitt er synlig for det blotte øye, og klumpene er ganske store og kan være smertefulle

Den fjerde graden av cellulitt – dette er den mest avanserte graden av cellulitt, synlig uten å klemme, noe som kan være smertefullt. Huden er veldig rynkete og klumpene er veldig store.

Hvordan bli kvitt cellulitter?

Cellulitt er et vanlig problem for mange kvinner. Det handler ikke bare om utseendet, men det kan også være ganske smertefullt og ubehagelig. Det er mange måter å bli kvitt cellulitter på. Noen av disse metodene inkluderer å følge riktig type trening, følge riktig kosthold og bruke riktig type krem. Den første og viktigste måten å bli kvitt cellulitter på er å redusere mengden karbohydrater og salt i ditt daglige kosthold og begrense mengden sukker og hvitt brød som konsumeres daglig. Det er verdt å gå over til et sunt og balansert kosthold som vil inneholde den optimale mengden vitaminer og mineraler for kroppen vår, og denne effekten bør forsterkes med effektive kosttilskudd (f.eks. Perfect Body Cellulite).

Sport er svært viktig i kampen mot cellulitter. Trening som gåing, løping, svømming og til og med sykling kan bidra til å forbrenne kalorier og fettavleiringer i kroppen din. Det hjelper også med å tone kroppen din, få deg til å se slankere ut og fjerne fett fra forskjellige områder av kroppen din. Det er også verdt å vurdere en massasje i kombinasjon med et effektivt anti-cellulittpreparat (f.eks. Celleasy Perfect Body Serum) for å forbedre blodsirkulasjonen og bruke aktive ingredienser som motvirker cellulitter. Riktig kosmetikk er svært effektiv for å bekjempe appelsinskall-effekten. En måte å bekjempe cellulitt anbefalt av mange kvinner er veksling av varme og kalde dusjstråler, og behandlinger på kontoret for cellulitter, men disse koster vanligvis mye.

Er cellulitt usunt?

Dette er et vanskelig spørsmål fordi det er mange faktorer som kan påvirke svaret ditt på dette spørsmålet. Noen studier har funnet ut at cellulitt er sunt, mens andre indikerer at det er usunt. For at noen skal kunne avgjøre om cellulitt er usunt eller ikke, må alle faktorer vurderes individuelt og samlet, for eksempel: oppstår cellulitter på grunn av overvekt eller ikke? Cellulitt i seg selv er utvilsomt en ekstremt skjemmende defekt, som oftest er et resultat av en usunn livsstil. Så la oss kjempe for en vakker kropp som går hånd i hånd med helse! Hvis vi ikke klarer å handle og lar det utvikle seg, kan det bli en smertefull lidelse som vil forstyrre oss i hverdagen.