Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Skjønnhet » Ansiktsrynker – Typer, årsaker til dannelse og metoder for fjerning

Ansiktsrynker – Typer, årsaker til dannelse og metoder for fjerning

Ikke alle uttrykkslinjer er like. Mange av dem oppstår som et resultat av naturlige aldringsprosesser, mens andre vanligvis er forårsaket av vår livsstil, helsevaner og ansiktsuttrykk. Du kan imidlertid alltid ta aktive skritt for å unngå noen av de vanlige årsakene til ansiktsrynker og for å fjerne eventuelle rynker som allerede har dukket opp. Sjekk hvilke metoder som er mest effektive!

Zmarszczki mimiczne

Hva er mimiske rynker – hvordan og hvor oppstår de?

Mimiske rynker er en type rynker som skyldes gjentatte muskelsammentrekninger som mysing eller smil (ansiktsuttrykk og uttrykk). De vises vanligvis rundt øynene, munnen og pannen. Når du smiler, rynker pannen eller myser øynene, trekker ansiktsmusklene seg sammen for å vise uttrykk. Over tid skaper disse repeterende bevegelsene linjer på huden som blir dypere og danner fine linjer.

Etterligne rynker fra et smil

Hyppig smil gir groper på kinnene. Dette er fordi når du gir et uttrykk i ansiktet ditt, som å smile eller rynke pannen, trekker musklene seg sammen og får huden til å bevege seg. Hvis du gjentar denne bevegelsen om og om igjen, vil det skape permanente groper på huden som etterligner uttrykket som forårsaket dem.

Ytterligere årsaker til uttrykkslinjer

Foruten hovedårsakene, er det andre faktorer som i stor grad bidrar til at de første uttrykkslinjene vises i ansiktet vårt. Disse er:

  • Feil matvaner – dårlig kosthold
  • For lavt nivå av hud- og kroppshydrering
  • Bruk av sentralstimulerende midler
  • Overdreven stress
  • Soleksponering
  • Feil stell
  • Hyppig bruk av tung sminke

Typer mimiske rynker

Rodzaje zmarszczek mimicznych

Etterligne rynker på pannen (horisontale rynker)

De er forårsaket av mysende øyne og rynker. Disse rynkene kan også være forårsaket av genetiske faktorer eller ved eksponering for solen, noe som gjør dem verre.

Etterligne rynker rundt munnen (røykers linjer)

Dette er vertikale linjer på hver side av leppene som skyldes gjentatte munnbevegelser når du røyker, drikker eller snakker for mye. I tillegg er det mer sannsynlig at røykere utvikler rynker rundt munnen. Dette er fordi nikotin trekker sammen blodårene, noe som kan føre til hudskader og for tidlig aldring.

Etterligne rynker under øynene (kråketær)

Kråkeføtter er en annen type uttrykkslinjer som vises rundt øynene når du smiler eller lager andre ansiktsuttrykk som innebærer å bevege ansiktsmusklene rundt øynene. Dette gir vertikale linjer på hver side av øynene nær tinningene.

Rynker mellom øyenbrynene og over neselinjen (vertikale rynker – løvefure)

De forekommer oftest hos personer over 40 år. Utseendet til disse rynkene kan skyldes sammentrekningen av musklene som er ansvarlige for å uttrykke sterke følelser som sinne eller overraskelse. Musklene som brukes til dette ansiktsuttrykket er plassert mellom øyenbrynene og på nesetippen.

Nasolabiale mimiske rynker (på kinnene fra nesebladene til munnvikene)

Dette er dyptgripende endringer som i tillegg forsterkes av tyngdekraften. Med alderen begynner huden å synke mer og mer på dette stedet. Hovedårsaken er å smile mye.

Hvordan bli kvitt mimiske rynker?

Jak pozbyć się zmarszczek mimicznych

Vi kan virkelig velge mange metoder for å fjerne rynker. Alt avhenger av våre preferanser, preferanser og budsjett. Vi kan bruke en antirynkekrem som vil bremse aldringsprosessen i huden og bidra til større kollagenproduksjon. Vi tilbyr også estetisk medisin og ulike typer rynkebehandlinger, som vi kan utføre, for eksempel nålemesoterapi eller en injeksjon som inneholder hyaluronsyre. Daglig pleie og dens hjemmemetoder, som vi kan prøve uten å måtte besøke en spesialist skjønnhetssalong, har også stor innflytelse på utjevningen av rynker samt hudens fasthet og elastisitet.

Krem for etterligning av rynker

Det beste valget er å bruke retinolkremer. Retinol er en form for vitamin A som støtter dannelsen av kollagen i huden ved å øke hastigheten på celleomsetningen og stimulere kollagenproduksjonen av fibroblaster (celler som er ansvarlige for dannelsen av nytt bindevev). I tillegg er det verdt å introdusere kosttilskudd til ditt daglige kosthold som vil bidra til å fukte huden og gi den de nødvendige næringsstoffene. I tillegg vil de bidra til å hemme aldringsprosessen til huden, forbedre dens elastisitet og fasthet.

  • Collagenics
  • Premium Collagen 5000
  • Éternelle

Hjemmemedisin for etterligning av rynker

Forskning tyder på at følelser spiller en stor rolle i dannelsen av uttrykkslinjer. Rynker er vanligvis et resultat av smil, men er mer sannsynlig et resultat av negative forhold som sinne og stress. Det første trinnet i å forhindre uttrykkslinjer bør være beroligende aktiviteter som distraherer oss fra problemer og slapper av. Tilstrekkelig lang, avslappende søvn sammen med fysisk aktivitet og oksygenering av kroppen kan hjelpe oss mye. Det er også viktig å utføre en ansiktsmassasje to ganger om dagen – det slapper ikke bare av musklene, men forbedrer også blodsirkulasjonen og hjelper huden vår til å regenerere seg, noe som muliggjør transport av nødvendige ingredienser og vann til hudcellene.

Profesjonelle behandlinger som hjelper til med å eliminere mimiske rynker

Botox

Botox er et renset protein som midlertidig lammer musklene som forårsaker rynker, noe som gjør dem mindre synlige. Botox injiseres i bestemte områder av ansiktet og varer i ca 3 måneder, men det er en midlertidig behandling.

Kjemisk peeling

En kjemisk peeling fjerner døde hudceller, og avslører mykere og mer ungdommelig hud. Kjemisk peeling kan utføres på et legekontor eller hjemme ved hjelp av profesjonelle produkter som glykolsyre eller salisylsyre, som eksfolierer hudceller, og hjelper til med å fjerne fine linjer og rynker raskere enn de naturlig ville forsvinne over tid.

Injeksjonsfyllstoffer

Disse injeksjonene kan brukes til å fylle ut dype rynker ved å pumpe huden med en filler basert på hyaluronsyre. Hyaluronsyre er et naturlig stoff som finnes i kroppen vår som bidrar til å opprettholde jevn, fuktig og elastisk hud. Disse injeksjonene fungerer ved å injisere hyaluronsyre i de dypere lagene av huden, hvor den tiltrekker seg vannmolekyler fra omgivelsene og fyller ut rynker og eventuelle ujevnheter i ansiktet.

Laser resurfacing

Laserresurfacing bruker intense lyspulser for å fjerne skadede hudceller fra overflaten. Denne prosedyren brukes til å behandle fine linjer, dype furer og aknearr.

Nåle mesoterapi

Nåle mesoterapi er en av de mest populære ikke-kirurgiske metodene for behandling av ansiktsrynker. Det er en minimalt invasiv og smertefri prosedyre som innebærer å injisere en løsning av vitaminer, antioksidanter og noen ganger hyaluronsyre i huden for å fylle ut rynker.

Behandlingen utføres ved bruk av svært tynne nåler som trenger dypt inn i hudens dermis. Løsningen kommer deretter inn i blodet og stimulerer kollagenproduksjonen.