Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Skjønnhet » Daglig ansiktspleie steg for steg

Daglig ansiktspleie steg for steg

Hudpleie er først og fremst et forebyggende tiltak. Å opprettholde et ungdommelig utseende i ansiktet krever nøye overholdelse av rutinemessige hudpleierutiner. Disse uunnværlige behandlingene vil tillate deg å få den strålende, sunne huden du alltid har drømt om. Vi har laget en steg-for-steg guide som veileder deg gjennom hele pleieprosessen. Sjekk hvilke aktiviteter du skal gjøre slik at huden din får mest mulig utbytte av det.

Codzienna pielęgnacja twarzy

Ansiktspleie – Hvordan ta vare på huden steg for steg?

1. Rensing

Rensing er det første trinnet i din daglige hudpleierutine. Ansiktsrens brukes til å fjerne smuss og fett fra huden. De er designet for alle hudtyper, også sensitiv hud. De inneholder ingredienser som ikke irriterer huden. Det finnes ulike typer ansiktsrenseprodukter: skummende, gel, krem ​​eller oljebasert. Skummidler i kontakt med vann er egnet for alle hudtyper. Gel ansiktsrens er best egnet for fet hud da de ikke etterlater noen rester på overflaten. Krem eller fet ansiktsrens har en tykkere konsistens, noe som gjør dem ideelle for tørr hud.

2. Toning

Toning er et annet viktig trinn i hudpleierutinen din. Tonere er snerpende lotioner som hjelper til med å balansere hudens pH-nivå og fjerne overflødig olje fra hudens overflate. De hjelper også med å kvitte seg med urenheter, talg og døde celler fra porene, samtidig som de innsnevrer porene. De kan brukes når som helst på dagen, men pass på å bruke dem etter å ha renset ansiktet for å unngå overtørking av huden. Noen tonika inneholder også snerpende ingredienser, som trollhassel eller alkohol, som strammer opp porene og gir en lett «stram» følelse etter bruk. Andre inneholder beroligende ingredienser som rosevann eller glyserin for å fukte huden for et ungdommelig utseende.

3. Peeling

Peeling hjelper til med å forhindre hudormer, hudormer, kviser og andre urenheter i ansiktet ved å fjerne døde hudceller fra hudens overflate. Det øker også blodsirkulasjonen, noe som bidrar til å gi næring til de nye cellene under huden slik at de raskt kommer opp til overflaten! Det er mange måter å eksfoliere overhuden på, for eksempel ved å bruke kjemiske eksfolieringsmidler som glykolsyre eller retinoider, som er tilgjengelig som kremer eller serum. Du kan også bruke en skrubb eller en ansiktsbørste for peeling. Ved tørr hud bør bruk av peelinger unngås da de kan forårsake irritasjon. Velg heller milde eksfolierende midler, som oljer eller lotioner, som ikke etterlater noen merker i ansiktet etter bruk.

4. Ernæring

Ernæring, det vil si å forsyne huden med mineraler, oljer og vitaminer, er den beste måten å stoppe klokkens ubønnhørlige tikk. Dette forbedrer hudens tilstand, gjør ansiktet mer behagelig å ta på, ser pent ut og ser bra ut.

Ernæring av ansiktshuden kan utføres på flere måter:

  1. bruk kremer utviklet spesielt for ansiktspleie – de inneholder aktive ingredienser som hjelper til med å gi næring til ansiktets hud;
  2. bruk naturlig kosmetikk med vitaminer, essensielle oljer og andre ingredienser som har en gunstig effekt på ansiktets hud;
  3. drikk tilstrekkelig mengde vann hver dag – 2 liter om dagen anbefales;
  4. spise mat rik på kostfiber (grønnsaker);
  5. ikke røyk tobakk;
  6. Bruk solkrem med solfaktor på minst 15 hver dag.

5. Fuktighetsgivende

Når huden din er ren og frisk, er det på tide å hydrere! For å fukte huden din godt, må du velge fuktighetskremer som passer for din hudtype (tørr, fet eller kombinasjon) og problemområder. For eksempel, hvis du har tørr hud med svært fremtredende rynker i pannen og rundt øynene, trenger du bare en kollagen fuktighetskrem for det området. Du kan også bruke en ingrediens som hyaluronsyre for å bidra til å fukte og gi huden din en sunn glød. Hvis du har fet hud med hudormer og kviser på sidene av nesen og haken, bruk en hudpleiemaske med salisylsyre eller sinkoksid en eller to ganger i uken. Det vil bidra til å tømme porene samtidig som det forhindrer at porene sprekker.

Hvordan ta vare på ansiktet ditt ordentlig? Morgen- og kveldsstell

Pielęgnacja twarzy

Ansiktshudpleie kan også deles inn i morgen- og kveldshudpleie. Deretter er trinnene som skal tas som følger:

Morgenstell:

• Rensing
• Toning
• Serum (påfør på lett fuktig hud når tonicen ikke rekker å trekke inn).
• Fuktighetskrem pluss øyekrem hvis du bruker det
• Krem med SPF-filter

Ansiktspleie om kvelden:

  • Demakijaż

• Sminkefjerning
• Rensing
• Tonic
• Peeling / maske (vi gjør etter fjerning av sminke 1-2 ganger i uken)
• Serum
• Nærende nattkrem

Hvilken ansiktskosmetikk skal du bruke?

Ansiktspleiekosmetikk er en uunnværlig del av hverdagen vår. Fra fuktighetskrem til foundation, kinnfarge til mascara, pudder til leppestift, vi bruker et bredt utvalg av produkter for å ta vare på utseendet vårt. Selv om vi ofte tror at disse produktene kun er for kosmetiske formål, er dette ikke sant. Ansiktskosmetikk har to funksjoner: de forbedrer utseendet vårt og holder huden vår i god stand.

Hvilken ansiktskosmetikk du velger er i stor grad et spørsmål om personlig preferanse. Det er imidlertid noen hensyn å huske på når du velger den beste typen kosmetikk for deg. Hvis du for eksempel har sensitiv hud eller er utsatt for kviser (spesielt rundt øynene), er det best å unngå kosmetikk som inneholder alkohol. Disse ingrediensene kan irritere huden og tette porene hvis de blir liggende i ansiktet i lange perioder. Hvis du har fet eller kombinert hud, se etter lette fuktighetsgivende produkter med matterende midler som salisylsyre eller naturlige astringerende midler som heksehassel for å redusere fet hud. Vi anbefaler også at du leser våre meninger om individuelle kosttilskudd, som Premium Collagen 5000 eller Royal Skin 500.

Hva er den beste måten å tone ansiktet ditt på?

Denne metoden fungerer best med tørrere hudtyper. Hvis du vil at huden din skal se yngre og mer strålende ut, bruk en alkoholfri tonic som inneholder aloe vera eller grønn teekstrakt. For denne typen tonic er det best å bruke en bomullsdott eller en bomullsdott. Påfør den i oppadgående sirkulære bevegelser, utøv et lett trykk (dette vil bidra til å unngå fordampning).

En god tonic vil inneholde et snerpende middel for å fjerne døde hudceller og begrense porene, samt en fuktighetskrem for å gi næring til huden. Det finnes tonic med forskjellige formler avhengig av individuelle behov, for eksempel tonic spesielt utviklet for akne-utsatt hud. Det er viktig å velge en tonic som passer for din hudtype.

Hvordan påføre ansiktskrem riktig?

For å påføre kremen perfekt på huden din, bør du følge disse enkle trinnene:

Først, rens ansiktet ditt grundig med et mildt rengjøringsmiddel. På denne måten vil du fjerne all sminke og urenheter fra huden og åpne porene, takket være at kremen lettere kan trenge inn i huden. Skyll ansiktet med kaldt vann.

Etter å ha renset ansiktet, tørk det med et mykt håndkle. Det viktigste er å ikke gni eller skrubbe ansiktet – dette kan irritere den sarte huden rundt øynene, munnen og nesen. Hvis du føler at du trenger å påføre en fuktighetskrem etter å ha renset ansiktet ditt, er det på tide å gjøre det nå. Etter disse aktivitetene er huden din klar til å påføre kremen.

Når du påfører kremen direkte i ansiktet, bruk en ren bomullsdott eller bomullspad når det er mulig. Noen foretrekker å påføre produktet med fingrene, andre med en børste.