Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Helse » Aktivt kull for tenner – effektiv og sikker bleking

Aktivt kull for tenner – effektiv og sikker bleking

Aktivt kull er en sikker og effektiv løsning for tannbleking. Det er et naturlig middel som kan brukes av alle for å oppnå et vakkert smil. Det er trygt, billig og enkelt å bruke. Du trenger ikke profesjonell hjelp eller dyrt utstyr for å bruke det. Alt du trenger er litt kunnskap og effekten er klar!

Węgiel aktywny do zębów

Hva er aktivt kull og hvorfor brukes det til å bleke tenner?

Aktivt karbon er en type karbon som har blitt behandlet for å være svært porøs. Det brukes ofte i vannfiltre på grunn av dets rensende egenskaper. Når det brukes som tannblekemiddel, blandes aktivert kull vanligvis med et tannrengjøringsprodukt som du allerede bruker, for eksempel tannkrem eller munnvann. Dette hjelper deg med å rense tennene dine og bleke dem over tid.

Hva er fordelene med å bruke aktivt kull til tannbleking?

Aktivt kull er et kraftig avgiftningsmiddel som kan bidra til å forbedre din generelle helse ved å fjerne giftstoffer fra kroppen din. Som du vet kommer de fleste giftstoffene vi møter daglig fra mat og vann. Det aktiverte kullet binder seg til disse giftstoffene og hjelper til med å fjerne dem fra systemet ditt. Som et resultat kan det bidra til å forbedre fordøyelsen, redusere gass og lindre gass og forstoppelse. Det er tilgjengelig på ethvert apotek i form av tabletter eller reseptfritt pulver.

I tillegg til avgiftende egenskaper, har den også antibakterielle og soppdrepende egenskaper som kan bidra til å bekjempe infeksjoner i munn og svelg ved å drepe skadelige bakterier og sopp. Det kan også redusere dårlig ånde forårsaket av dårlig munnhygiene eller kosthold ved å fjerne bakteriene som forårsaker dårlig ånde.

I tillegg forhindrer den oppbygging av plakk på tennene dine ved å absorbere mange typer bakterier som forårsaker tannråte og tannkjøttsykdom. Takket være dette kan vi oppnå effekten av tannbleking.

 • Renser munnen
 • Stimulerer tannkjøtthelsen
 • Forbedrer munnhygiene
 • Motvirker dårlig ånde
 • Bleker tenner
 • Fjerner flekker og misfarging

Hvordan bruke aktivt kull på tennene?

Prosessen med å bruke kull for å bleke tennene dine er enkel. Det er viktig at kullet males til et fint pulver før det påføres tennene. Pulveret skal deretter blandes med litt vann og gni inn i tennene. Blandingen skal ikke være for tykk eller for tynn. Husk at det må være nok av det til å dekke tennene jevnt. Deretter venter vi til blandingen tørker grundig. Med denne metoden tar den ca 3-5 minutter å tørke, deretter kan den fjernes med tannbørste eller skylles med vann. Resultatene er vanligvis merkbare etter bare én bruk og varer i opptil seks måneder i de fleste tilfeller.

En annen metode er tannbleking med aktivt kull ved å bruke det som erstatning for vanlig tannkrem. Operasjonen er den samme som ved vanlig tannpuss. Før det må vi imidlertid knuse aktivkulltablettene grundig, som vi deretter blander med en liten mengde vann (1 teskje). I stedet for vann kan vi også bruke kokosolje. Nå er det bare å blande det grundig til du får konsistensen til en pasta. Når vår svarte tannkrem er klar, følg disse trinnene i rekkefølge:

 1. Skyll munnen grundig med vann
 2. Påfør en liten mengde tannkrem på børsten og begynn å pusse med sirkulære bevegelser
 3. Operasjonen skal ta ca. 2 minutter
 4. Når du er ferdig med å børste, skyll munnen grundig med vann
 5. Ikke glem å skylle børsten også, da vil den etterlate seg en svart rest

Hvor effektivt er aktivt kull sammenlignet med andre tannblekemidler?

Jak skuteczny jest węgiel aktywny

En av hovedgrunnene til at tannbleking med aktivt kull er så populært, er at det er så enkelt å bruke. Du blander bare pulveret med vann, setter det på tennene og venter noen minutter mens det gjør jobben sin. Dette gjør det til et ideelt alternativ for folk som ikke har tid til å besøke tannlegen, så vel som for de som rett og slett ikke vil bruke mye penger.

Men hva med effektiviteten? Hvordan er aktivt kull sammenlignet med andre typer tannbleking?

Svaret avhenger av hvilket produkt eller hvilken metode det skal sammenlignes med. Når det for eksempel gjelder prosedyrer på kontoret, utføres de vanligvis av tannleger eller tannpleiere i en klinisk setting. De er definitivt dyrere og krever systematiske besøk, og effekten er ikke mye bedre. Man kan bli fristet til å si at for noen mennesker er forskjellene umerkelige.

Hvis vi sammenligner det med LED-lamper, blekesett eller strips, viser det seg at aktivert karbon gir bedre resultater. Vær imidlertid oppmerksom på at vi ikke kan bruke den systematisk. Behandlinger bør utføres en gang i blant. Av denne grunn vil de mest fordelaktige resultatene oppnås ved å kombinere aktivt karbon og erstatte den vanlige tannkremen med en blekepasta med en blanding av karbon.

Hva er ulempene med å bruke aktivt karbon for å bleke tenner?

Den første ulempen er at aktivt kull kan virke slitende og forårsake tannfølsomhet. Det kan også forårsake irritasjon, som igjen kan føre til gingivitt og annen periodontitt.

En annen ulempe med å bruke er at det kan forårsake tørr munn eller tørr hals. Dette er fordi det absorberer fuktigheten fra munnen, noe som forårsaker ingen spyttproduksjon i munnen.

Dessverre kan det også virke kontraproduktivt – det vil si at i stedet for å fjerne misfarging, kan det forårsake dem. Dette kan skje hvis vi pusser tennene feil eller bruker for lite vann til denne aktiviteten.

Med tanke på disse aspektene, hvis vi ikke har erfaring med denne typen råvarer, er det verdt å prøve først ferdige tannkremer som inneholder aktivt kull eller blekesett. Dette kan for eksempel være «Whitify»-sett eller «Whitify Carbon»-pasta. Takket være det kan vi få flotte resultater, og i tillegg vil vi ikke utsette oss for potensiell irritasjon av munnhulen.

Kan aktivt karbon skade tenner?

Det er delte meninger om hvorvidt aktivt karbon kan skade tennene dine. Noen tannleger hevder at den slipende virkningen av karbon kan slite vekk tannemaljen og gjøre dem følsomme. Andre sier at det ikke vil forårsake skade så lenge du pusser tennene etter denne prosedyren og ikke bruker den over lengre perioder. Husk at ikke alt aktivt kull er trygt å bruke på tennene dine, så sørg for at du har tatt det riktige valget før du kjøper.