Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Skjønnhet » Akne på ryggen – årsaker til dannelse, behandling og forebyggingsmetoder.

Akne på ryggen – årsaker til dannelse, behandling og forebyggingsmetoder.

Ryggakne er et vanlig hudproblem som rammer både kvinner og menn. I motsetning til hva mange tror, ​​kan akne dukke opp i alle aldre – fra spedbarn til alderdom. Med andre ord spiller det ingen rolle om du fortsatt går på skolen eller har en egen familie – det kan forekomme hos alle med et aktivt talgkjertelsystem. Trikset er å vite hvordan du skal behandle denne tilstanden slik at den blir mindre plagsom og ikke påvirker livskvaliteten din. Vi håper denne artikkelen hjelper deg å oppnå dette!

Trądzik na plecach

Akne på ryggen – årsaker til pustler

 1. Alder – med alderen blir huden tørrere og mer utsatt for kviser. Dette er fordi den mister sine naturlige oljer over tid og blir mer hormonfølsom.
 2. Hormoner – Menstruasjon og graviditet er to vanlige hormonelle endringer som kan gi kviser på ryggen. Det samme gjelder p-piller eller hormonbehandling (HRT).
 3. Stress – Stress kan forårsake akne ved å øke talgproduksjonen, fortykning av det ytre laget av huden (keratose), og betennelse fra et overaktivt immunsystem som respons på bakterier i hudens porer (bakteriell infeksjon).
 4. Kosthold – Visse matvarer kan øke produksjonen av talg i kroppen vår, som kan gi utbrudd på ryggen eller andre steder i kroppen hvor det er mange talgproduserende kjertler, som panne, nese og hake! Derfor er det verdt å unngå produkter med høyt fettinnhold.
 5. Bruk av visse medisiner. Visse medisiner, som steroider, kan forårsake akne fordi de øker nivåene av mannlige hormoner i kroppen og stimulerer talgproduksjonen i talgkjertlene.
 6. Bruk av sterke såper eller rensemidler kan irritere huden, noe som kan blokkere porene og til slutt forårsake akne på ryggen.
 7. Miljøfaktorer som skitt og svette kan også tette porene.

Akne på ryggen hos ungdom

Ryggakne hos tenåringer er forårsaket av mange faktorer. Hovedårsaken er hormonelle endringer som kan oppstå i alle aldre. Årsaken kan også være overdreven svetting og fet hud. Mange personer med ryggakne er overvektige eller har fete hårsekker som produserer mer talg enn vanlig. Opphopning av overflødig talg kan føre til betennelse, og dermed til denne plagsomme plagen.

Akne på ryggen hos menn

Ryggakne hos menn er forårsaket av de samme faktorene som forårsaker kviser i andre deler av kroppen. Det er imidlertid noen flere årsaker som kan forårsake dette problemet. Tilhører dem:

 • Hormonell ubalanse. Ubalanse mellom mannlige hormoner (androgener) kan forårsake overdreven produksjon av talg fra talgkjertlene og tilstopping av hårsekkene.
 • Understreke
 • Bruk av kosmetikk som irriterer huden

Hvordan ser akne på ryggen ut?

Ryggakne er en alvorlig form for denne sykdommen som viser seg som røde flekker eller byller. Flekkene finnes oftest der det er hudfolder: mellom skulderbladene, på baken og langs ryggraden.

Faren for akne er plasseringen – hvis den vises i områder som er konstant utsatt for friksjon og trykk fra klær, kan det føre til dannelse av åpne sår på overflaten av huden. Slike sår kan bli infisert veldig lett.

Akne på ryggen – hvordan bli kvitt det

Det er mange metoder for å eliminere akne på ryggen. Hvilken metode du velger avhenger av type og alvorlighetsgrad av hudsykdommen din, samt dine personlige preferanser. Vi har til disposisjon ulike typer anti-akne kremer, aktuelle kremer, kosmetiske behandlinger og ulike hjemmemedisiner som vi kan påføre selv ved hjelp av hverdagsprodukter.

Akne på ryggen – hjemmemedisiner

Te tre olje

Tea tree olje har antiseptiske egenskaper, noe som gjør den perfekt for behandling av akne. Det kan også forhindre vekst av bakterier, noe som bidrar til å redusere betennelse og rødhet forårsaket av akne.

For å påføre tea tree olje, legg to dråper eterisk olje på en bomullsdott og masser den forsiktig inn i huden din to ganger om dagen til du ser resultatene.

Sitronsaft

Sitroner er rike på vitamin C, som bidrar til å styrke immunforsvaret og forbedre den generelle helsen. De inneholder også sitronsyre, som fungerer som en peeling, og fjerner døde hudceller fra hudens overflate som kan tette porene, noe som fører til flere kviser!

Kokosolje

Kokosolje har antibakterielle egenskaper som hjelper til med å bekjempe bakteriene som forårsaker akne. Det reduserer også betennelse, og holder huden din sunn og strålende!

Behandlinger for akne på ryggen

Salisylsyre peeling: Salisylsyre har keratolytiske egenskaper, noe som gjør den nyttig i behandling av akne. Det virker ved å slappe av det øverste laget av huden, slik at fettkjertlene åpner seg og frigjør innholdet. Dette bidrar til å fjerne blokkeringen av porene og redusere betennelse.

Mikrodermabrasjon: Denne prosedyren bruker en tynn strøm av aluminiumoksidkrystaller som sprayes på huden. Disse partiklene fjerner skånsomt døde epidermale celler og stimulerer kollagenproduksjonen.

Kavitasjon peeling: Denne typen peeling bruker en vakuumtype enhet som skaper et sug inne i huden. Undertrykket lager bittesmå hull i huden som gjør at produktene trenger dypere inn i huden. Dette bidrar til å forhindre arrdannelse og forbedrer tilstanden til skadede hudceller.

Salve mot akne på ryggen uten resept. Hva skal den inneholde?

Et skånsomt eksfolierende preparat kan påføres på ryggen. Den bør inneholde salisylsyre for å fjerne døde hudceller og forhindre at de bygger seg opp, og benzoylperoksid for å drepe bakterier som forårsaker akne. Det er også verdt å se etter produkter som inneholder retinol. Under salvebehandling bør du observere nøye hvordan huden vår oppfører seg og om midlene vi bruker ikke forårsaker irritasjon.

Hvordan forhindre akne lesjoner på ryggen?

 • Vask huden med varmt vann
 • Ikke bruk kosmetikk som inneholder alkohol.
 • Vask alltid av eventuelle rester på huden etter påføring av sminke.
 • Som nattkrem, bruk en alkoholfri toner for tørr hud. Dette vil bidra til å redusere talgproduksjonen.
 • Ikke berør ansiktet ditt for ofte eller klø det med skitne hender
 • Unngå direkte eksponering for sollys uten å bruke solkrem
 • Prøv å velge klær som ikke irriterer huden ved gni

Ryggakne er et vanlig problem som kan ramme alle i alle aldre. For å unngå dannelse av kviser på ryggen, er det nok å utføre vanlige hygieniske prosedyrer og bruke kosmetiske produkter spesielt designet for denne delen av kroppen. De fleste kviser oppstår hos personer som ikke pleier huden ordentlig. Hvis dette problemet også gjelder deg, kan det også være verdt å bruke kosttilskudd (Royal Skin 500, Derminax, Zinamax), som vil ta vare på huden din og gi den de nødvendige næringsstoffene. Husk at å forhindre problemet allerede er halve kampen!