Skip to content
Hjemmeside » Blogg » Skjønnhet » Akne hud – hvordan ta vare på den? Hudpleie og egenskaper

Akne hud – hvordan ta vare på den? Hudpleie og egenskaper

Aknehud er et vanlig hudproblem som kan ramme hvem som helst når som helst. Stress, kosthold, hormoner og genetikk bidrar alle til å forårsake dette fenomenet. Enten du har fet hud, tørr hud eller kombinasjonshud, er det viktig å ta vare på den ordentlig for å forhindre kviser og holde huden din på best mulig måte. Se hvilke metoder som bør brukes av personer som er utsatt for akne og hva du bør være oppmerksom på under pleie.

Cera trądzikowa

Akne hud – egenskaper

Aknehud er en hudsykdom preget av betennelse i hårsekkene og talgkjertlene. Det er ledsaget av dannelsen av hudormer (hudormer og whiteheads) og pustler (kviser). Personer med denne typen hudfarge har en kombinasjon av overdreven talgproduksjon, tette porer og overvekst av bakterier i dette området. Akne kan oppstå hvor som helst på kroppen, men det vises oftest i ansiktet, nakken, brystet eller ryggen. Det kan føre til alvorlige konsekvenser som arrdannelse eller vansiring ved dypere betennelse. I tillegg til utseendet av aknearr, hvis de ikke behandles, fører disse tilstandene også til psykologiske problemer som lav selvtillit og depresjon. I tillegg har akne-utsatte personer en tendens til å svette mye. Hovedfaktorene som forårsaker akne inkluderer: hormonelle endringer, stress, uregelmessig søvnmønster, utilstrekkelig kosthold og bruk av pore-tilstoppende kosmetikk. Tilstanden kan også være forårsaket av å ta visse medisiner.

Akne hudpleie

Grunnleggende akne hudpleie bør bestå av følgende regler:

 • Vask ansiktet ditt to ganger om dagen – morgen og kveld med varmt vann og en mild ansiktsrens. Regelmessig vask av ansiktet med et mildt rengjøringsmiddel kan bidra til å forhindre hudormer og hudormer. Rengjøring bør være skånsom for å unngå irritasjon.
 • Unngå å bruke peeling da det kan irritere huden. Etter å ha vasket ansiktet, bruk en tonic eller snerpende middel for å lukke porene. I tillegg vil det bidra til å redusere rødhet.
 • Bruk en fuktighetsgivende ansiktskrem for å forhindre overdreven fet hud.
 • Påfør et aknebekjempende serum på utvalgte områder av ansiktet for å fremskynde arrhelingsprosessen.

Akne hud – hjemmemedisiner

Cera trądzikowa - domowe sposoby
 • Aktuelle behandlinger – Kremer, geler eller lotioner som inneholder benzoylperoksid, azelainsyre eller salisylsyre kan bidra til å redusere akne ved å drepe bakterier på overflaten av huden. Imidlertid kan disse produktene også forårsake tørrhet og irritasjon hos noen mennesker, så det er verdt å bruke ekstra kosttilskudd som vil gi næring til huden og holde den skikkelig fuktet. Vi kan bruke kosttilskudd som:
 1. Royal Skin 500
 2. Zinamax
 3. Nonacne
 4. Collagenics
 • Bruk en ikke-fet, ikke-tørkende toner for å holde huden hydrert. Selv om akne har forsvunnet, er den beste måten å forhindre at den gjentar seg ved å bruke konsekvent og skånsom hudpleie.
 • Det er også verdt å bruke hjemmelagde masker laget av naturlige ingredienser som: honning, sitronsaft, gurkemeie, melk, naturell yoghurt, frisk frukt og grønnsaker, linfrø, rosmarin m.m.

Skjønnhetsbehandling for akne hud

Kjemisk peeling: fjern døde hudceller fra det ytterste laget av epidermis for å avsløre ny hud under den. Denne prosessen stimulerer produksjonen av kollagen og bidrar til å redusere aknearr. Dessuten kan kjemisk peeling forbedre hudtonen ved å stimulere blodstrømmen til områdene som trenger det mest, for eksempel kinnene og nesen, hvor blodårene kan bli røde som følge av årevis med akneutbrudd.

Laser resurfacing – fjerner skadede hudceller og skaper rom for nye å vokse tilbake over tid. Det er en effektiv behandling for personer med fet eller kombinert hud da det øker sjansene for tørre porer og forhindrer dannelsen av hudormer og hudormer. Det hjelper også å stoppe akne før det oppstår, siden nye utbrudd ikke har noe sted å utvikle seg.

Laserbehandlinger bruker høyenergilys for å forbedre hudens utseende. Lyset beveger seg gjennom huden og retter seg mot områdene der akne-fremkallende bakterier lever for å ødelegge dem før de kan forårsake kviser. Under laserbehandling kan en lege for estetisk medisin plassere en kjøleanordning på huden for å redusere ubehag.

Microdermabrasion er en kosmetisk prosedyre utviklet for å fjerne døde hudceller fra ansikt og hals. Under en mikrodermabrasjonsøkt gnir en utdannet spesialist forsiktig de øverste lagene av døde hudceller med en mild strøm av aluminiumoksidkrystaller. Et spesialverktøy, kalt en ekstraktor, hjelper også med å fjerne urenheter fra porene. Hele prosedyren tar rundt 30 minutter og etterlater ansiktet glatt og veldig ømt.

Cera trądzikowa zabiegi kosmetyczne

Hva bør unngås med akne-utsatt hud?

Aknehud er sensitiv og krever skånsom behandling, så følg disse tipsene og du er på god vei mot en vakker, sunn hud.

 • Unngå røyking
 • Hold deg unna fet og stekt mat
 • Ikke drikk for mye alkohol
 • Begrens koffeininntaket
 • Vask sminkekostene dine regelmessig
 • Vask putevar ofte

Akne hud kosmetikk – hva skal jeg bruke?

Aknehud krever passende kosmetikk med en lett konsistens for ansiktspleie, som er basert på naturlige ingredienser. Å finne riktig kosmetikk kan være litt av en utfordring. Selv om noen av dem vil se vakre ut i ansiktet ditt, kan det hende de ikke hjelper huden din eller skader den. Her er noen av de vanligste ingrediensene som finnes i kosmetikk for akne-utsatt hud:

 • Aloe
 • Kokosolje
 • Grønn te
 • Jojoba olje
 • Argan olje
 • Vitamin E
 • Oliven olje

Velg ikke-komedogene produkter, noe som betyr at de ikke vil tette porene eller forårsake akne. Se etter en oljefri, vannbasert, alkoholfri formel for å forhindre kviser også. Unngå kosmetikk som inneholder dufter og fargestoffer, da disse ingrediensene kan irritere sensitiv hud eller forårsake allergiske reaksjoner.